AdWords az ászok ásza!

Odáig jutottunk múltkori posztban, ha készen van a honlap, és van időd, pénzed kivárni, míg a weboldalad tokkal vonóval, optimalizált szöveggel, releváns tartalommal, jogtiszta képekkel, grafikákkal, csinos, stílushoz illő fontokkal, tuti tipográfiával bedolgozza magát a keresők első oldalára, majd ott rögvest ráklikkelnek a látogatók, belopod magad a szívükbe, és érdeklődőből látogatóvá konvertálódnak, szóval akkor, de csakis akkor dőlhetsz hátra, ha életre kelt a weblap. (Ez egy szép, rettentően hosszú és körmönfont körmondat – ember legyen a talpán, aki végig bírja olvasni! De szövegíróként nem állhat messze tőlem a végtelenített mondatalkotás sem. Vannak textusok, ahol ez a kívánatos szövegírói tevékenység.)

Fel szeretnénk gyorsítani a weboldalsiker ügymenetét?

Akkor reklámoznunk kell! Az online reklám leghatékonyabb eszköze az AdWords propagálás, a Google hirdetési rendszere. A Google olyan, akár a Nagy Testvér. Szemmel tartja, hol, merre bolyong a hálón kedves leendő ügyfelünk, mi foglalkoztatja, legyen az termék, vagy szolgáltatás.
Aztán fogja azokat a hirdetéseket, melyek rímelnek vágyainkra, és szépen odatolja elénk. Ha az AdWords reklámszövege jó, érdekes, ígéretes, a látogató kattint is, és rögtön mindketten közelebb kerültünk a célhoz.

AdWords szöveg írása

 

Persze, csak akkor, ha a hirdetés jól van beállítva!  (Igenbezony! Az egy dolog, hogy megírjuk a hirdetés szövegét! A háttérben be is kell állítani a keresési opciókat!) Kulcsszavak, kulcsszavak, kulcsszavak!

Ha mi állunk a pult mögött, optimális esetben olyan látogató kattint a promóciónkra, aki valóban érdekelt abban, hogy közünk legyen egymáshoz. Ha a hirdetés nincs eléggé finomhangolva, azok is találkoznak a hirdetéssel, és kattintanak, akiknek alapvetően közük nincsen a portékánkhoz! Márpedig akkor bukjuk a lét, hiszen a Google AdWords hirdetési rendszere egy aukciós reklámozási forma: a kattintásokért/látogatásokért perkálunk.

A kereső, bár érdekelt, de közel annyira sem mint mi, abban, hogy csak a potenciális vásárló  nyomjon klikket. Neki egyre megy! Fizetünk, mint a katonatiszt! Az azonban biztos, ha korlátozott idő áll rendelkezésedre a reklámkampányban, ez a propagálási forma az egyik leghatékonyabb.

Az AdWords szöveg írása nem csak azért kiált szakértő szövegíróért, mert adott karakterszámban kell a leendő vásárló figyelmét felhívni termékünkre, hanem nagyon pontosan kell a célcsoportot becéloznunk.  A többi a kampányosztag dolga.

Szóljon hozzá!

5 × öt =

Call Now Button