Az arculat kivonata a szlogen – szlogenírás

Az eszményi szlogen

tömör, masszív, a termék, cég, vállalkozás esszenciája, a logó koronája! Gyatra szlogen simán arcul csaphatja az imázst és az arculatot is. Biztosan meglepő: a szlogenírás az egyik legnehezebb szövegírási szolgáltatás.szlogenírás

Van képe?

Legyen! Kezdje a logóval, szlogennel! Ha nincs imázs (ha jobban tetszik: image), zsákkal a fejünkön olyanok vagyunk a piacon, mintha nem is lennénk. Az imázshoz természetesen alapvető, hogy megfelelő arculattal rendelkezzünk.

Az arculat a grafikusok dolga (halkan megjegyzem, egyik bizonyítványom igazolja, alkalmazott grafikus vagyok – referenciaként tekintse meg ezt a weboldalt, logóval, grafikai elemeivel együtt), az imázs pedig a marketinges szakemberé. Mint marketing szövegíró, biztosíthatom, a benyomás, a megtapasztalás mellyel Ön, a portékája, annak szellemisége, külcsíne mérvadóan hat a vásárlóra! A brand az első vonal!

Tegye a kezét a szívére: van zsák az Ön fején? Szerintem azon munkálkodik, hogy ne legyen. Nem véletlen, hogy szlogenírást szeretne rendelni. Nagyon örülök, hurrá! Azon leszek, hogy a látogatói, vásárlói közül minél többen tudjanak azonosulni árucikkével, termékével.

 

image

Online, vagy offline vonalon mozog?

Webáruház működik az irányítása alatt? Műkörömépítő? Szépségszalon? Étterem? Turisztika? Terméket, szolgáltatást kínál?

Munkaíróként a szlogenírás alapkínálataim egyike. Teljesen mindegy milyen platformon, hol, mit kínál! A jó szlogen elengedhetetlen, ha Ön többre szeretne jutni. Hát jusson! Segítek!

Alábbi szöveg jobbára a szlogen fogantatásáról és születéséről szól, ha nem akar tovább görgetni, már kereshet is:

szlogenírás

 

Az ember (lánya) leül,
megismerkedik Önnel, az Ön cégével, termékével, logójával, összefüggésekkel, benéz kicsit az aktuális piacokra, megmártózik a termékre, szolgáltatásra jellemző trendekben, aztán nekilát törni, zúzni a szürkeállományt. Ideális esetben hamar jön az ötletroham, olyankor írírír (igen, van, hogy szóköz, szünet nélkül).

Ha akadozik a tekervényekben a rezümé, megy egy kört (legalábbis nálam így…), ül, kávé, ír, kör, ír, ül, megy, kávé. (A sorrend szabadon választható.)
Amikor úgy ötven szlogen sorjázik, jön a gyomlálás. Aztán ezt ide, azt amoda, kávé, ül, ír, gyomlál, szürkeállománytörzúz... ezt ide, azt amoda, kávé, ül, ír, gyomlál, szürkeállománytörzúz... Aztán örül. Ha Ön is elégedett, akkor boldog.

Szerencsésebb,
ha egy szövegíró dolgozik az egész szövegírás-projekten, a szlogeníráson is, hiszen a szövegírás alatt is dolgozik a tudatalatti, nyüzsög a szlogencsíra a melegágyban. Hosszabb munkakapcsolat alatt jobban megismerkedünk magával a produktummal, a megrendelővel, eszményibb a ráhangolódás.

A szlogen megírásához minden esetben alap:

  • Türelem, kitartás – a semmiből kell valamit kicsit, de lenyűgözőt létrehozni
  • Kreativitás, leleményesség
  • Empátia

 

Jelmondatra, szlogenre van szüksége?!

Segíthetek?

anna@szovegem.com


ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam, a benne fogtlaltak ismeretében hozzájárulok a fent megadott adataim kapcsolattartás céljából történő kezeléséhez

Tel.:+36-30-538-9315

Call Now Button