Blog készítése, blogszöveg írás

Céges honlapja, akár az árvagyermek?

A céges blogszöveg azért (is) van, hogy ne legyen honlapja elhagyatott – látogassák! Így lesz a weboldala hatékony! De csak akkor, ha a blogszöveg az elvárásoknak megfelel! A blogszöveg-írás kreatív agytorna, kemény meló. Munkaírói tevékenységi kör! Nem Önnek, hanem a (blog)szövegírónak, azaz nekem kell "lemelóznom"!

blogszöveg írás, céges blogszöveg írás

 

Miért jó, ha blogot írunk?

Pardon! Átfogalmazom: miért KELL blogot írnunk, íratnunk?
Forduljunk ismét jól bevált fantáziavilágunkhoz, lépjünk be… lépjünk be egy virágboltba! Szituációs játékot fogunk játszani: ajándékba cserepes növényt szeretnénk vásárolni – nem értünk a növényekhez.

 

Első számú üzlet:
Benyitunk. Egészséges, buján zöldellő növények, bűbájos dekoráció. Hangosan, kedvesen köszönünk. Sehol senki, pedig csengett a bejárat feletti csengettyű. Téblábolunk, körülnézünk, az idő megy, a „sehol senki” marad. Mi is megyünk. Keresünk egy másik boltot.

Második számú üzlet:
Az első két mondat ugyanaz, mint előző bekezdésben. A válasz meghatározhatatlan értelmű, de érezhetően hűvös, és távolságtartó reakció, a szöveg talán egy „makk”. Körülnézünk, kérdezünk ezt-azt, majd kényszeredett „aligválaszokat” követve hónunk alá kapunk valami zöldet, és menekülésszerűen távozunk.

Harmadik számú üzlet:
A körülmények ismétlik önmagukat, leszámítva, hogy előre köszönnek. Hangosan, érthetően, jókedvűen. Mosolyogva kérdezik, mit szeretnénk. Elmondják, mit ajánlanak. Választunk. Informálnak a portékáról. Végig barátságosan, közvetlenül, de nem tolakodóan. Elbeszélgetünk erről-arról, saját tapasztalatokról, fontos dolgokat tudok meg: végre megkérdezhettem egy profit. Hálásan megköszönöm a segítségét, és ha nem is barátokként, de jó ismerősökként válunk el.

 

Kérdés:
Hol vásárolna szívesen? Hova térne vissza örömest, akárcsak látogatóba is?
Szeretné, ha weboldala úgy működne, úgy várná a látogatókat, akár a harmadik példában?

 

A jó blogszöveg olyan honlapjának, online üzletének, mint galambnak a búza. Ezen kívül tartalmas, könnyed, fesztelenül tájékoztatja a látogatót (jelen esetben Önt), igyekszik érthetően, nem a konkurenseknek, és nem elsősorban a keresőmotoroknak írva a blog szövegét. Áttekinthető, jól olvasható és értelmezhető tartalommal szolgál az érdeklődőknek.

 

Összefoglalom,

miért muszáj blogszöveget írni, vagy íratni weboldalára: KOMMUNIKÁCIÓ!
A marketingstratégia elengedhetetlen eleme a tartalommarketing.

Ennek remek eszköze a blog, segítek, használja ki! Így tudja megszólítani, megtartani vásárlóit. A blog célja is az, hogy tőlünk vásároljanak, és hogy örömmel vásároljanak!

Ott nem eladunk: kapcsolatot tartunk. Beszélgetünk, kommunikálunk, informálunk, hogy a látogató vásárlóvá konvertálódjon, emlékezzen ránk, hozzánk térjen vissza!

 

Zavarja,

hogy én adom a szájába a szavakat a blogon? Ó, cseppet se aggódjon! A stílust Ön határozza meg. Mivel pedig copywriter (szellemíró) vagyok, kötelez a titoktartás. Hallgatok, akár a sííír.

tartalom szövegírás

 

Folyamatosság!

Ha nem is óramű pontossággal, de ajánlatos meghatározott tempóban, egyenletesen blogolni. Ha kevés a bejegyzés, vagy össze-vissza van feltöltve, esetleg a tartalom gagyi, indexáláskor rosszabb eredményeket kapunk. Számíthatunk erre akkor is, ha a tartalom másolt. A duplikálás soha nem vezetett jóra! Ha velem dolgozik, tudni kell: soha nem duplikálok! Megírok egy témára akárhány szöveget, "bárhány" stílussal. A tartalmat igyekszem szezonális témákra megírni: fontos az aktualitás!

 

A blogszöveg-írás kreatív agytorna, kemény meló. Munkaírói tevékenységi kör! Nem Önnek, hanem a (blog)szövegírónak, azaz nekem kell "lemelóznom"!

 

Még egy kérdés: Szeretne egy kávét, teát, mielőtt jönne…

 

jó blogszöveg interakítv sales oldal

 

…pár szárazabb „falat”?

 

Pár szárazabb "falat":

Az üzleti blognak meg kell felelni egy sor "aprócska", hangyaköpetnyi követelménynek:

  • Ha már bekukkantott a honlapra, maradásra bírni a látogatót: Tisztelt Potenciális Vásárlót.
    Hogyan marasztalná Ön weboldalán az ügyfelet? Töprengett már ezen? Megkínálná kávéval? Remek! Beválhat – már csak meg kell írnia! Ha nem megy, segítek.
  • Mivel a blog éppen úgy marketingeszköznek számít, mint a legtöbb online vagy offline hirdetési módszer: PR-cikk, brosúra, DM levél, hírlevél, honlapszöveg, szórólap, újsághirdetés, nem firkálgathatunk csak úgy, bele a (virtuális) világba! A blog tartalma egyben tartalommarketing-eszköz! Empátia… gyakorlat… tudás… kitartás… Írhatom?
  • Ha komolyan veszi ezt a markáns tartalommarketing-potenciált, a blogíratást, tudnia kell, egy cikk nem elég. Kettő sem. Számtalan hiteles, érdekes, olvasmányos, stílusos, optimalizált (!) blogbejegyzést, blogcikket, posztot kell íratnia, hogy maradéktalanul és folyamatosan kiaknázhassa ezt az opciót.
  • Nem árt aktuális témák köré fonni a blogbejegyzést. Naprakész téma: fél siker!

 

Matek:

Munkaíró
Frappáns, hiteles, érdekes, bravúros céges blogszöveg
+    Folyamatosság
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gyarapodó, releváns érdeklődő = nagyobb üzleti esély = siker!

(Hosszú cikk lett, már-már sales-oldal hosszúságú. ♥ )

Segíthetek?

anna@szovegem.com


ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam, a benne fogtlaltak ismeretében hozzájárulok a fent megadott adataim kapcsolattartás céljából történő kezeléséhez

Tel.:+36-30-538-9315

Call Now Button