Szövegírás, avagy doktori disszertáció?

Tapasztalatom a vállalatirányítási rendszerekkel (ERP szoftverek) kapcsolatban PR, blogcikkek írása tekintetében ki is merül – ámde soha nem okozott problémát egy-egy új terület felfedezése. Természetesen ennek díja több, hiszen a színvonalas szakmai blogbejegyzés, népszerűsítő cikk már kisebb tanulmány.

 
Viszont olyan elvárásnak megfelelni, melyet némely érdeklődő szeretne… képtelenség. Töredelmesen bevallom, nekem sem megy minden! Biztos vagyok benne, soha nem fogok szakmai cikkeket írni a maghasadásról és annak következményeiről, képletekkel, egyéb törvényekkel fűszerezve – mindezt tudományos igényességgel.
blogcikk blogbejegyzés írás
 

Bedőlt blogok

Sok blog azért dől dugába, mert nincs megfelelő, a megbízók által elvárt speciális blogbejegyzések megírására szövegíró, a tökéletesen hozzáértő szakember, akinek pediglen teljes rálátása van a területre, nem szövegíró.
 
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy elégedjünk meg gagyi cikkekkel, de nem tudom, lehet-e olyan szövegírót találni, aki megfelel a totálisan szakmai, profi bejegyzések írásának úgy, hogy azt sem tudja, eszik, vagy isszák-e – ráadásul hosszú távon, és úgy, hogy a világhálón sincs igazán informatív nyersanyag.
 
A kívánalmaknak, adott, speciális területeken, elvárva, hogy egyetemi előadás-szintű legyen a szöveg, csak vérbeli szakember tud megfelelni, aki írni is tud… És ideje is van… Meg kedve. 😉 Itt a kör be is zárul – többnyire.
 
Megoldás, ha megértjük, hogy tetszik, vagy sem, inkább kell a keresőmotoroknak írni, mint az olvasónak/konkurenciának… Erre pedig éppen elegendő az az infó, amit a szövegíró talál/kap.
Én abban hiszek, hogy a cipőboltos ne magyarázza el a kaucsukgyártás kontra bőrkikészítés mikéntjét a vásárlónak. Csak elriasztja… Mondja el, miért ajánlja ezt, vagy azt, miért jó a vásárlónak.
 
“Általános” ügyfelem szinte soha sincs, hiszen mindenki speciális, egyedi szolgáltatással bír, maximum könnyebb fajsúlyú a téma, és egyszerűbb a nyersanyagkutatás. Azon ügyfeleimnek, akiknek folyamatosan dolgozom, általában magam állítom össze témasort is, így mentve fel őket a szövegírás bizony, nem kis terhe alól.
Call Now Button