„Hagyományos” (offline) reklámszövegírás

Nem minden az internet!

Tradicionális, hagyományos, nyomtatott módszerrel (persze itt is a digitális hóbelevanc az úr, ami nagy előny) tegyük közzé a marketingszöveget? Offline, például újságban, esetleg ősi módon: füstjelekkel szeretne hirdetni, kommunikálni? Rendben! Megyek, szedem a rőzsét. Ha a "hálót" is használjuk, élesítem a klaviatúrát, fényesítem az egeret – indulhat a hagyományos (offline) reklámszövegírás!

 

hagyományos reklámszövegírás

Előfordult,

hogy „beszólt” a rádiónak, vagy a televíziónak? Nagymamám is mindig „beszélgetett”, és nem tagadom: időnként az én számon is kiszalad ez-az.

A nyomtatott médiák és audiovizuális felület úgynevezett nonverbális kommunikációt alkalmaz (ember – gép). Egyoldalú, míg interakció nem jön létre, mégis alapos oka van, hogy nem halt ki ez a fajta kommunikációs marketing.

 

Képzelegjünk kicsit

Karcsi bácsi szeretné eladni aaa… mondjuk tyúkjait. Vagy Kati kisboltot nyit Kisvárosban. Hol fog Karcsi bácsi hirdetni, miután a falu szája nem bizonyult túl hatékony marketingkommunikációs csatornának?
Igen, abban a napilapban, amit járat, és valószínűleg reklámújságban.

De csak akkor, ha a buszmegállóban és a villanyoszlopra kibiggyesztett, tépett, kézzel írt reklámszöveg („Tojótyúkok eladók. Kiss Károly, Kossuth ucca 144”) nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Szívesen írnok tyúkok alá (is) apróhirdetés szöveget. Még nem volt hozzá szerencsém.

 

marketing szöveg

 

Kati nem fog cetlizni

Ő minden bizonnyal a helyi audiovizuális kommunikációs csatornák, és a nyomtatott sajtó kezében helyezi el marketingszövegét, amit velem írat meg. (Kati a munkaíróval íratja meg reklámszövegét. Kati okos. Legyen olyan, mint Kati – ismerős ez a bolondos online vírusküldemény?)

 

Miért mondtam el mindezt?

Mert Ön pontosan tudja, nem mindegy, mit akar eladni, az sem, hogy kinek, melyik platformon, az meg pláne nem, hogyan! Ezért olvassa a „Hagyományos” (offline) reklámszövegírás című szöveget. Valószínűleg szeretne minél több tojótyúkot (vagy letojt tyúkot) eladni.hirdetés szöveg írás

Tisztában van vele, hogy a termékei iránt érdeklődőket, vásárlócsoportját nem az online virtuális világban tudja megszólítani, hiszen termékének, szolgáltatásának jellemzői erősen behatárolják működési közegét.

Legyen Ön Karcsi bácsi, Kati, fodrászszalon, földmunkagép, nem fog többszáz kilométert utazni, és postán sem tudja megbízásait teljesíteni.

Szólítsuk meg offline az ügyfeleket!

  • Mit tesz a profi reklámszövegíró? Ismeri a dörgést, és hat a vásárlóra. Nincsen ezzel semmi baj, verseny van, beszálltunk! Miként képviselem Önt a viadalban?
  • Figyelemfelkeltően, izgalmasan írok – ha a téma engedi! Hitelesen tálalom az érdeklődők elé a terméket, legyen az akár egy rozzant kredenc, vagy többtízmilliós autó. Vásárlásra ösztönzök, hiszen erről van szó: reménybeli, elérhető üzletről!
  • Nyomtatott sajtó/direkt marketing? Akár apróhirdetésszöveg-írásról reklámújságba, folyóiratba, akár plakát-, molinószöveg, szórólapszöveg, brossura-szöveg megfogalmazásról legyen szó, keressen, segítek!
  • Offline, „hálózaton kívüli” hirdetését, kampányát, audiovizuális felületen (televízió, rádió, mozi) szeretné látni, népszerűsíteni?
    Nincs akadálya! Oda is kell szövegírom!

 

Segíthetek?

anna@szovegem.com


ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam, a benne fogtlaltak ismeretében hozzájárulok a fent megadott adataim kapcsolattartás céljából történő kezeléséhez

Tel.:+36-30-538-9315