Hatékony weboldalszöveg – blogszövegírás – mágia? Alkímia?

 

A blogszöveg írás nem boszorkányságRejtelmes mágia; fortyogó üst, benne pár békaláb, denevérszárny, szűz lány cseppnyi vére  a hatékony weboldalszöveg, rendszeres blogbejegyzés, blogszövegírás írás titka, alkímiája? Hát… Lehet, némelyik nem árt(ana) némi varázslat, elsősorban a napi időkeret növelése érdekében. 🙂

 

De nincs titok! Pár kérdés van: tetszik, amit látsz? Könnyen olvasható? Nem fárad el a szemed? Meggyőzlek-e a szövegben, megtartalak, avagy sem?

 

HAHÓ! ITT VAGY MÉG ANGYALOM? 🙂

 

Ha annak érdekében, hogy megtartsalak, olyan szövegkörnyezetet kell bevetnem, mint "szűz lány cseppnyi vére" – mely valljuk be, nem túl releváns, de elérhetem vele az egyik célom: felfigyelj –, akkor bevetem!

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a te weboldalszövegedben is ilyen témájú szöveggel hatunk a vásárlóidra, de mindenképpen ajánlott némi egészséges meghökkentés.

Ez attól függ leginkább, mit bír el a célcsoport. Az, hogy te mit bírsz, sokkal kevésbé fontos… Bocsi.
Persze írhatok én unalmas fogalmazást is…

Mit tehet még a szövegíró, hogy maradj?

Érdekes, figyelemfelkeltő tartalom.

 

A weboldalszöveg éppen olyan reklámszöveg, mint online társai.
A különbség a szövegmennyiségben, a tipográfiában és a dizájnban rejlik.

 

Vegyünk egy egyszerű példát, a blogbejegyzést.
Nagy keletje van a tartalommarketing eme produktumának, a blogcikknek. Ez nagyon örvendetes, mert ez a kedvenc szövegírói portékám! Semmi szigorú szövegmegkötés, laza információátadás, közvetlen, családias hangulat, szórakoztató stílus – általában.

Megismerkedem a termékeddel a szolgáltatásoddal, és iksz ideig foglalkozhatom vele! Ez jó!

 

A szövegíró megírja, formázza a bejegyzést is, ha kell.

 

Sokkal könnyebb a szövegírás, mint például egy teljes weboldalszövegezés esetében. A weblapszöveg-írás előtt is mélyrehatóan bele kell ásnom magam a témába, ezer nyersanyagot végignézni, kigyűjteni az infókat, átgondolni, kérdezni, felépíteni, aztán a munkakapcsolat lezárta után a sok ismeretanyagot jégre vágom, hátha szükség lesz még rá…

 

A blogszövegíráshoz éppen ilyen alapos kutatómunka szükséges, de hosszú hetek, hónapok munkáját alapozom meg az ismeretanyaggal.

 

A céges blog a figyelemfelkeltésen kívül meg kell feleljen a gyakorlati és elméleti kitételeknek, mely az online marketing világában elvárt. Figyelembe kell venni a célcsoport attitűdjeit, be kell illeszteni a tartalomba az elvárt kulcsszavakat, azok szinonimáival lazítva a textust.

 

 

Megírom a blogbejegyzést, de a formázás a webmester feladata – kivéve, ha nem mi készítettük a WordPress weblapodat.
Utóbbi esetben

vállaljuk a blogbejegyzés egészének megformázását is jogtiszta képek méretezésével, beillesztésével, kiemelésekkel, erős, címsorokkal, aláhúzásokkal, felsorolással, szellős szövegszünetekkel, egyéb nyalánkságokkal, tokkal-vonóval, igénynek megfelelően. A tipográfiai feladatokat is megoldjuk, illetve elvégezzük az blogbejegyzés oldalra optimalizálását a SEO-nak megfelelően.

 

Summa summarum: a hatékony, működő webszöveg nem csak a keresőhálónak, hanem az olvasónak, potenciális kliensnek is megfelel – a konverzió mindenekelőtt! Ehhez pedig elengedhetetlen egy kitartó, profi szövegíró!

 

Call Now Button