Hírlevélszöveg írás

 

Végy erőt magadon, nézz be a spamek közé!

Ki tudja, hátha találsz ott valamit, ami kell! Ami jó! Ami hírlevél! Melyiket nyitnád meg? Melyiken látszik, hogy azt a hírlevelet hozzáértő hírlevélíró írta? Megoszlanak a vélemények, kell-e a hírlevél az online marketing sikeréhez, avagy sem. Több helyen olvasom, ááádehogy, mert idejétmúlt, bontatlanul kukázzák az olvasók, úgyis a spamok közé teszi a levelező…

 

hírlevél írás, hírlevélíró

 

Ügyfeleim zöme hírlevél írás, hírlevélsorozat írás miatt fordul hozzám – nem véletlenül. Az e-mail marketing is reklámeszköz a sok közül. A direkt mail az online szórólap. Lehet, hogy a papíralapú hirdetést tíz emberből hat kiveszi a postaládából, gyűri, kuka, de a maradék négy ránéz, és ha talál rajta valamit az első kulcsmásodpercek egyikében, nyert ügyed van.

 

Hasonlóan működik az e-mail marketing, azaz a direktmarketing levélküldés is. Első körben kell valami, ami meggátolja, hogy rögvest a levelező spam-máglyáján lobbanjon el a hírlevél remekmű. Kiküszöbölhető ez? Nem könnyen, de van rá megoldás!

 

Az adatbázisba (mely tartalmazza mindazon kapcsolataidat, melyek potenciális, illetve valós ügyfeleid e-mail címét tartalmazza) teljesen bizonyosan olyan címek vannak, ahova kiküldve a hírlevelet, repesve, de legalábbis nem utálkozva gondolnak termékeidre, szolgáltatásodra? Ha igen, kitűnő kezdet!

 

Adatbázihiiis?

 

Jaja! Igen, bezony! Adatbázis az kell! Általában feliratkoztatással működik a dolog. Vannak adatbázisok, melyeket megvehetsz, de nem érdemes erre pénzt kiadnod, mert a törvény szigorú. Ha Kis Rozi nem iratkozott fel nálad, és bepanaszol, megütheted a bokádat.

 

Szóval. Ha van egy pompás adatbázisod, megtaláltad a megfelelő szövegírót, aki elvállalja a hírlevélszöveg készítését, nem árt keresni egy webdizájnert, vagy grafikust, aki a hírlevél szövege alá pakol kis dizájnt. Ugyanis ez nem a hírlevélszöveg-író dolga, ahogyan az e-mailek kiküldése, kezelése sem! Persze, lehetsz olyan szerencsés, hogy a direktmail szövegírója ezt is megoldja neked. Két, vagy több legyet ütöttél egy csapásra!

Elárulom, hozzám fordulhatsz ilyen jellegű gondjaiddal is, hiszen számítógépes grafikus (is) vagyok.

 

Sajna, nincs arra garancia, hogy mindenki megnyitja a hírleveledet, legyen bármilyen pazarul megírt, ütős a címsora! Nem vagyunk egyformák, van, akinek ez jön be, van, akinek amaz. A lényeg: a hírlevélszöveg megfogalmazója úgy fogalmazza meg a direkt mail címét, hogy az kiüsse a rápillantó szemét, ám mégse legyen túl tolakodó, vagy obszcén. A címnek hatnia kell az érzelmekre! Okosan!

 

hírlevélszöveg író

 

A hivatásos szövegírók jó része képes a figyelmet felkelteni, megtartani, illetve vezetni azt a textúrán át, azt hangsúlyozva, amit ügyfelei hangsúlyozni kívánnak. Viszont nagyon kevés az az üzletember, szolgáltató, aki jó szövegíró is. Maradjon mindenki a kaptafánál! Igaz, mindennek ára van, de sokkal jobb perkálni iksz forintot, mint a levelező kukáiba dobálni az ezreseket.

Szóljon hozzá!

tizenkettő − kilenc =

Call Now Button