Referenciaszöveg és személyes találkozó

Tökéletesen megértem ügyfeleimet, amikor elvárják a referenciaszöveg meglétét, és/vagy a személyes találkozót.
Enélkül, úgy vélik, vakon kell bízni – így van, ám ez fordítva is áll.
Lássuk, miért ódzkodom, és miért tartom feleslegesnek…

Nem tudom, kinek mondok újat, de a legtöbb weboldal tartalma (lásd: tartalommarketing, főoldalszöveg, blogbejegyzés, népszerűsítő cikk, de az ehhez kapcsolódó DM levél, stb) bizony, külső, úgynevezett copywriterek, szellemírók, szövegíró munkatársak, alvállalkozók bevonásával készül!

 

szellemíró, szövegíró szolgáltatás, referenciaszöveg

 

Referenciaszöveg

Nagyon kevesen vannak, akik önként és dalolva tárnák akárki elé, hogy igen, ez az én weblapom, de írattam a szöveget. Más kérdés, hogy manapság már evidens, hogy nem a honlap tulajdonosa írja a szövegeket (kivéve, ha nem éppen szövegíró 😀 ), hiszen sem ideje, sem kompetenciája, sem kedve, sem satöbbi.

Fogalma sincsen belső linkekről, meg szöveg SEO-ról, és kulcsszavakról, meg célcsoport attitűdökről, és semmi egyébről, úgymint szinonimák, figyelemfelkeltés, ésatöbbi, mely a hatékony szövegíráshoz szükségeltetik. Ennek kifejezetten örülök, hiszen ebből élek!

Ám meg kell érteni, és el kell fogadni:

  • Nem áll szándékomban „lerántani a leplet” egyetlen egy ügyfelemről sem.
    Természetesen módomban áll prezentálni általam írt szövegeket, olyan ügyfelektől, akik természetesnek veszik, hogy ők nem a szövegírók – és szívesen megmutatják, hogy velem dolgoznak. Hálás köszönet érte. J
  • Nem biztos, hogy az általam bemutatott referenciaszövegek elnyerik tetszését, hiszen az nem Önnek íródott, nem az Ön személyére van írva! Hiába ugyanaz a szolgáltatás, minden honlap, minden ember más és más! Hiába mutatom be jóskapista kalucsnigyár-webszövegét, ha Ön Géza.

szövegírás referenciák

Személyes találkozó

Én, ha nem is az isten háta mögött, de nem is az ország közepén/szívében élek. Többnyire egyedül írom a szövegeket. Tegyük fel, hetente „csak” egyetlen ügyfelem ragaszkodik a személyes találkozóhoz. Vegyük a leggyakoribb példát: Budapest. A főváros ide saccperkábé 180km. Ez gépkocsival, autópályán, kb. 2h – csak oda. Ha mindent összeadok, szorzok, osztok a végeredmény: az egész napom elment, és lehet, nem lesz az együttműködésből semmi. (Nem beszéltem az anyagi vonzatról, mert ugyebár benzin, pályadíj, kieső kereset…)
És mi van, ha ennél sokkal messzebb élünk egymástól…

Sajnálom. Úgy gondolom, egy jó együttműködés létrejöhet online is szövegírató és szövegíró között.
Ha egyetért velem, örömmel állok rendelkezésére! (Referenciaszöveget is tudok mutatni. 😉 )

 

Call Now Button